Sådan installerer du et SSL certifikat på din WordPress hjemmeside

Har du endnu ikke fået installeret et SSL certifikat på din hjemmeside? Så bør du snart gøre det. Google favoriserer nemlig i højere og højere grad hjemmesider med SSL certifikater. Samtidig er det også en god sikkerhed at give dine besøgende. Er du ikke med her, kan du risikere, at dine konkurrenter overhaler dig. Inden du installerer et SSL certifikat bør du dog sikre dig, at du har helt styr 301 redirects med mere. Dette hører dog en anden artikel til.

Bestil dit SSL certifikat

Det første du skal gøre, er at bestille dit SSL certifikat. Der findes oceaner af forskellige certifikater. Nogle er dyrere end andre. I Danmark kan du købe et SSL certifikat til omkring 100,- eks. Moms. Det behøver altså slet ikke at være dyrt. Afhængig af det sted, hvor du køber certifikatet, vil installationen være forskellig. Sørg for at læse igennem, hvilke procedurer som gør sig gældende hos den pågældende udbyder. Når du har bestilt dit certifikat, skal du downloade din private key og dine certifikater. Der findes forskellige former for SSL certifikater. Med de helt dyre kan du få dit virksomhedsnavn oppe ved siden af den grønne hængelås i browseren. Det kan have en tryghedsskabende effekt hos dine besøgende.

Upload certifikatet til dit webhotel

Når du har fået filerne til dit certifikat, skal du uploade det til dit webhotel. Her skal du bruge CA-certifikatet, private key og ”certifikat”. Det vil hos de fleste udbydere af webhoteller være disse ting, som du skal uploade, med mindre du køber SSL certifikatet direkte hos dem. Det kan dog hurtigt være en dyr fornøjelse. Køber du dit certifikat ude fra, vil det i langt de fleste tilfælde være normen, at du skal uploade certifikaterne og din private key. Følg altid instruktionerne grundigt, så du ikke kommer til at ødelægge noget på din hjemmeside.

Redirect http til https

Næste skridt er at logge ind i WordPress og få redirectet http versionen af din hjemmeside til https versionen. Du skal hente et plugin til det formål. Det mest kendte hedder Really simple https. Som navnet antyder er det ufattelig simpelt, og alle vil kunne være i stand til at opsætte det. Når du har gennemtvunget, at det skal være HTTPS fremadrettet, vil du skulle logge ind igen via HTTPS versionen.

Vær varsom

Som vi også tidligere nævnte, skal du være meget påpasselig. Både i forhold til, at du kan komme til at lægge din hjemmeside ned, men også så du ikke mister dine placeringer i søgemaskinerne. Er du det mindste i tvivl, så alliér dig med en ekspert og husk altid at gennemføre en backup inden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *