Eksempler på mad der er tilberedt I en friture.

Vi kender den alle, og har alle et forhold til den. Frituregryden, eller den gyldne brønd, som den vittigt kaldes af nogen, er stort set uundgåelig, hvis man til tider spiser på burgerbarer som McDonalds og Burgerking eller på grillbarer, men også på store og fine restauranter er friturestegte fødevarer at finde på menukortet. For mange er friturestegt mad lig med junkfood eller mad af ringe kvalitet, men sådan er det langt fra. Nedfor vil du kunne læse om hverdagseksempler på friturestegt mad.

Forårsruller

Forårsruller er friturestegte madruller som består af en dej der smagsmæssigt minder lidt om pasta, som indeholder noget fyld, som typisk består af en blanding af grøntsager og kød, og til tider fisk. Den mest udbredte variation af forårsruller følger er produceret som beskrevet foroven, men nogle forårsruller bliver kogt i stedet for friturestegt, og nogen har en dej af rispapir.

Pommes Frites

Pommes Frites er kartofler skårede i firkantede lange stave, og er normalvis tilberedt i en frituregryde. Pommes Frites spises typisk med en dressing eller sauce som tilbehør, som f.eks. ketchup, salatmayonaise eller Bearnaise. Pommes Frites er af ukendt oprindelse, men sælges i hele verden, og er for de fleste meget nemt tilgængelige.

Klejner

Klejner er sløjfeformede småkager som tilberedes i en frituregryde, og er særligt kendt i Danmark, Norge, Sverige og Færøerne, hvor de spises og tilberedes op til jul. Klejnens oprindelse er ukendt, men stammer formentlig fra Tyskland eller Danmark.

Tilbered selv din mad i en frituregryde.

Du kan også tilberede din egen mad derhjemme i din egen frituregryde. Hvis du har planer om at erhverve dig en frituregryde, så kan du med fordel læse denne Frituregryde test fra Test Overblikket, hvor de mest populære frituregrydemodeller bliver vurderet og rangeret af en ekspertgruppe.